S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

     +420 607 697 712  OBJEDNAVKY@TOPTEXTILE.CZ


Indické koření a potraviny

Čokoládový řez

 
Čokoládový řez
 
 
Skladem: 0 ks
Číslo produktu: 1
naše cena bez DPH: Kč 0
naše cena s DPH (15 %):
Kč 0
Hlídací pes:
Hlídací pes
 
 

KOMPLETNÍ SPECIFIKACE

Čokoládový řez

Suroviny

Těsto:

4 vejce

100 g cukru

125 ml oleje

120 ml mléka

120g vanilkové chalvy

200 g hladké mouky

1 čaj. lž.  sody nebo 1 prášek do pečiva

1 pol. lž.  instantní kávy nebo kakaa

3 pol. lž. čokoládového cappuccina

2 pol. lž. rumu

 

Náplň:

500 g tvarohu

1 jogurtový pudink nebo vanilkový puding

60 g cukru

2 vejce

1/2 hrnku mléka

 

Poleva:

čokoládová :

ztužený tuk

čok. na vaření

Připravit ve vodní lázni, poměr je cca 1:2 (hustota sirupu). Tip: do polevy lze přidat ledové kaštany, má pak lepší chuť i konzistenci.

Vlašské ořechy nebo jiné oříšky na ozdobu.

 

 

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem utřeme, přidáme postupně olej, mléko a rozdrobenou nebo nastrouhanou vanilkovou chalvu.
  2. Přidáváme prosátou mouku se sodou.
  3. Nakonec vmícháme cappuccino, instatní kávu nebo kakao a rum.
  4. Tuto směs zamícháme a nalijeme na plech s pečícím papírem.
  5. Tvaroh, puding, cukr, vejce a mléko ušleháme a nalijeme na těsto na plechu. Pečeme v předehřáté troubě  na 180°C cca 35 - 40 minut, respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.
  6. Na vychladlý koláč rozetřeme polevu a posypeme oříšky na ozdobu.
  7. Lze ještě dozdobit ušlehanou šlehačkou.

 

TIP:

Pro změnu chutí lze vyměnit Chalvu vanilkovou za čokoládovou, pistáciovou nebo čokovanilkovou.


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NDdjYTN