S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

     +420 607 697 712  OBJEDNAVKY@TOPTEXTILE.CZ


Indické koření a potraviny / Cizrna

Druh luštěniny, která je podobná hrachu. Je však větší a chutnější. Zrna jsou větší, kulatá, a žlutá až žlutohnědá. Chutná lehce oříškově.
Cizrna je známá především ve Středozemí a také je tam s oblibou používaná. Na světovém trhu zaujímá místo hned za sójou, fazolemi a hrachem.
Obsahuje bílkoviny, vápník a další důležité minerály.
Připravují se z ní nákypy, dušené pokrmy a polévky. Snad nejznámější pokrm je středomořská kaše Hummus (Homos). Cizrna se upravuje stejně jako sója a také se z ní vyrábí mouka.

Pikantni cizrna
Ingredience:
18dkg cizrny
2 lzicky slunec. oleje
1 velka nadrobno krajena cibule
2 utrene strouzky cesneku
1/2 lzicky mlety kmin
1/4 kg brambor nakrajenych na mensi kousky
1/2 lzicky mleteho koriandru
spetka chilli koreni
3 dkg rozinek
3 dkg loupanych sekanych mandli
sul, mlety pepr

Namocenou cizrnu scedit, prebrat, zalit cerstvou vodou, privest do varu a varit prudce 10min. Pak ztlumime plamen a prikrytou varime jeste 45 min. Scedime a vyvar uschovame.
Na panvi rozehrat olej a 5 min smazit cibuli s cesnekem a kminem. Pridame brambory a cizrnu a 3-4 min dusime za michani. Pak prilejeme 1/2 litru vyvaru, koriandr, sul a dal dusime
30-40 min. Pak pridat rozinky a jeste 3-4 min dusit. Vmichat mandle, dochutit (sul, pepr, chilli) a podavame s kyselymi okurkami a bilym jogurtem

Cizrna s medem
Ingredience:
2 hrnky suche cizrny - namocit pres noc v osolene vode
sul
2 lzice rozpusteneho margarinu
2 lzice medu
1/2hrnku vody

V osolene vode namocenou cizrnu. zcedit, prebrat a zalit cerstvou vodou a mirne varit asi hodinu a pul do mekka, az voda temer vsakne. Smichat s margarinem, medem a vodou, prenest na sirokou formu (maly pekacek) a peci asi 1/2h pri 180 st.C.

Hummus
Ingredience:
Hrnek suche cizrny - namocit pres noc
3 lzice citronove stavy
2 strouzky utreneho cesneku
3 lzicky soli
spetka pepre (malinko, podle chuti)
3 lzice tchiny(pasta)
3 lzice olivoveho (ci jineho) oleje

Namocenou cizrnu scedit, prebrat, zalit vodou a pridat sul a varit zakrytou asi 2 hodiny do mekka.
Odcedit a rozmixovat na jemnou kasi spolu s ostatnimi prisadami.
Vychladit a podavat . Mozno poprasit paprikou a jemne zakapat olejem


Nejprodávanější

  • 1.
    Hnědá cizrna-Brown Chick Peas Brown Chick Peas
    skladem

      Druh luštěniny, která je podobná hrachu. Je však větší a chutnější. Zrna jsou větší, kulatá, a žlutá až žlutohnědá. Chutná lehce oříškově. Cizrna je známá především ve Středozemí a také je tam s oblibou používaná. Na světovém trhu zaujímá místo...

    45,00 Kč

  • 2.
    Cizrna-Chick Peas
    skladem

    Druh luštěniny, která je podobná hrachu. Je však větší a chutnější. Zrna jsou větší, kulatá, a žlutá až žlutohnědá. Chutná lehce oříškově. Cizrna je známá především ve Středozemí a také je tam s oblibou používaná. Na světovém trhu zaujímá místo hned...

    54,00 Kč

  • 3.
    Cizrna půlená-Chana Dal
    skladem

    Chana dal vzniká obnažením jádra černé cizrny odloučením její slupky a jeho následným rozpůlením. Má nízký glykemický index a je tím pádem velmi vhodná pro diabetiky. Balení: 500 g

    45,00 Kč

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YWRmNGRiYj