Luštěniny jsou v pákistánské, indické i arabské kuchyni využívány mnohem častěji než u nás. Většinou je hlavním jídlem luštěninová omáčka připravovaná z čočky mungo, černé čočky, hrachu, červených fazolí nebo cizrny. Luštěniny se přidávají i do omáček masových, do rýže, kuskusu apod. U nás najdete tyto luštěniny a aby Vám více chutnalo, přikládáme o každé z nich krátké slůvko o jejich prospěšnosti.
Černé fazolky, neprávem někdy označované za "černou čočku", mají původ v indické kuchyni. Mají prokázány imunostimulační účinky, díky kterým se také používají v tradiční ájurvédské medicíně. Jsou výživné a stejně jako další luštěniny se doporučují...
49,00 Kč
Červené fazole jsou neodmyslitelnou součástí indické kuchyně. Často jsou také používány do pokrmů, jako je např. chilli con carne. Ze všech druhů fazolí je ale právě u těchto třeba dbát na řádnou úpravu - namočení před úpravou a tepelná úprava o...
54,00 Kč
Druh luštěniny, která je podobná hrachu. Je však větší a chutnější. Zrna jsou větší, kulatá, a žlutá až žlutohnědá. Chutná lehce oříškově. Cizrna je známá především ve Středozemí a také je tam s oblibou používaná. Na světovém trhu zaujímá místo...
45,00 Kč
Mungo fazole je luštěnina, která je někdy nesprávně nazývána zelenou sójou, ale ve skutečnosti jde o druh fazolí. Základem je fazole nejprve nechat několik hodin (ideálně přes noc) namočené ve vodě. Poté je možné je buď uvařit, nebo nechat...
54,00 Kč
Druh luštěniny, která je podobná hrachu. Je však větší a chutnější. Zrna jsou větší, kulatá, a žlutá až žlutohnědá. Chutná lehce oříškově. Cizrna je známá především ve Středozemí a také je tam s oblibou používaná. Na světovém trhu zaujímá místo hned...
54,00 Kč
Loupané fazolky urid dal, mají původ v indické kuchyni. Mají prokázány imunostimulační účinky, díky kterým se také používají v tradiční ájurvédské medicíně. Jsou výživné a stejně jako další luštěniny se doporučují diabetikům díky schopnosti...
49,00 Kč
Fazole Rosecoco mají vysoký podíl rozpustné vlákniny, která nepřímo pomáhá udržovat stav cholesterolu v těle. Obsahují mnoho minerálních látek a díky nízkému obsahu sodíku jsou vhodné i při potížích s vysokým krevním tlakem. V kombinaci s...
54,00 Kč
Chana dal vzniká obnažením jádra černé cizrny odloučením její slupky a jeho následným rozpůlením. Má nízký glykemický index a je tím pádem velmi vhodná pro diabetiky. Balení: 500 g
45,00 Kč
Sojové maso je to dehydratovaný texturovaný sójový protein (bílkovina) světle hnědé kávové barvy. Vyrábí se v podobě granulí nebo se lisuje do kostek, nudliček či plátků. K dispozici jsou buď výrobky bez jakéhokoliv ochucení (potom záleží na Vás,...
45,00 Kč
Mungo fazole je luštěnina, která je někdy nesprávně nazývána zelenou sójou, ale ve skutečnosti jde o druh fazolí. Základem je fazole nejprve nechat několik hodin (ideálně přes noc) namočené ve vodě. Poté je možné je buď uvařit, nebo nechat naklíčit....
54,00 Kč