S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

     +420 607 697 712  OBJEDNAVKY@TOPTEXTILE.CZ


Labužnický koutek / Recepty

 

Kuřecí tikka masala Ingredience: 4 kuřecí prsíčka bez kostí a kůže 1 kelímek jogurtu 1 lžička mletého zázvoru (zakoupíte zde) 1 lžička mletého chilli (zakoupíte zde) 1 lžička garam masaly (zakoupíte zde) 1 lžička mletého koriandru (zakoupíte zde) špetka kurkumy (zakoupíte zde) šťáva z 1 citrónu 2 lžíce přepuštěného másla nebo oleje + trochu oleje na potření grilovací mřížky 2 cibule 3 stroužky

Kuřecí birjání (4 porce) Muslimským panovníkům, kteří vládli v Indii ve letech 1526 – 1857, se říkalo Velcí Mogulové. Ve dnech jejich marnotratných svátků se servírovaly obrovské podnosy plné birjáni. Je to vydatné jídlo z rýže, kořeněného kuřete, jogurtu, smetany a oříšků kešu. Ingredience: 90 g ghee nebo másla (zakoupíte zde) 3 nakrájené cibule 1,5 kg kuřecích kousků 2 lžičky strouhaného

Polévka Mulligatawny Ingredience: 45 g másla (zakoupíte zde) ½ cibule 1 stonek řapíkatého celeru 1 malé jablko 1 malá mrkev 1 malá zelená paprika 4 stroužky česneku 3 lžíce hladké mouky 3 lžičky kari (zakoupíte ¼ lžičky mletého zázvoru (zakoupíte zde) ¼ lžičky kurkumy (zakoupíte zde) ¼ lžičky skořice (zakoupíte zde) 1,25 l drůbežího nebo zeleninového vývaru 400 g konzervované

Vermicelli Ingredience: 500 g jedlých kaštanů oloupaných 5 lžic cukru voda na uvaření kaštanů 1 pravý vanilkový lusk 200 ml mléka (nebo vody) 2 lžíce třešňovice 500 ml šlehačky Postup: Zakoupíme dobré jedlé kaštany, nejlépe v sezóně (podzim, začátek zimy) a přizveme si vhodného pomocníka, jelikož se jedná o pracnou záležitost. Ostrým nožem nakrojíme do kříže kaštanovou slupku, aby se snadněji

Puding Tapioka Ingredience: 100 g tapioky (zakoupíte zde) 3 lžíce cukru 500 ml mléka 3 lžíce kyselé smetany 1 vanilkový puding 50 g posekaných lískových oříšků 1 větší banán trubičky na ozdobu Postup: Namočíme tapioku asi na půl hodiny do 250 ml vody. Slijeme vodu, přilijeme mléko a vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Těsně před ukončením přidáme cukr a pořádně zamícháme. Do vychladlé tapioky

Kuskus Ingredience: 2 díly kuskusu (zakoupíte zde) 1 díl vývaru Postup: 1. způsob Vložte kuskus do síta a propláchněte. I se sítkem vložte do mísy s vlažnou vodou a nechejte namočené cca 10 min. (množství vody takové, aby byl kuskus ponořený). Následně vařte v sítku nad párou cca 10 minut. 2. způsob Kuskus vložte do mísy a zalijte vařící vodou 1:2. Jemně pročechrejte vidličkou. Nechejte 10 minut

Falafel (4 porce) Ingredience: 2 šálky namočené cizrny (zakoupíte zde) 1 šálek nasekané zelené cibule (možno jarní) ½ šálku nasekané petrželky 4 st česneku (nasekaného) 1 polévková lžíce mletého římského kmínu (zakoupíte zde) 2 lžičky soli ½ lžičky pepře (zakoupíte zde) větší špetka chilli (zakoupíte zde) větší špetka koriandru (zakoupíte zde) několik lžic tahini (zakoupíte zde) hraška

Lassi Ingredience: 1 šálek bílého jogurtu ½ šálku mléka 1 šálek mangového sirupu (zakoupíte zde) 4 lžičky cukru špetka mletého kardamomu Postup: Všechny suroviny vložíme do mixéru a mixujeme asi 2 minuty, poté nalijeme do sklenic a podáváme. Můžeme jemně posypat mletým kardamomem. Lassi může být uchováváno v lednici 24 hodin.

Čapati (indické placky) Ingredience: 1 sklenice pšeničné mouky (zakoupíte zde) 1/2 sklenice vody trocha soli podle chuti 1 lžíce másla Postup: Z mouky, soli a vody vytvoříme těsto a asi pět minut jej hněteme. Těsto by mělo být dostatečně hutné. Poté těsto rozdělíme na 10 částí a z každé utvoříme kuličku, kterou poté vyválíme na placku. Placky smažte na horké, suché pánvi. Každou placku namažte
 
 
 
 
 
 
 
 


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZjM0NTc