S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

     +420 607 697 712  OBJEDNAVKY@TOPTEXTILE.CZ


Recepty

 

Kuřecí tikka masala Ingredience: 4 kuřecí prsíčka bez kostí a kůže 1 kelímek jogurtu 1 lžička mletého zázvoru (zakoupíte zde) 1 lžička mletého chilli (zakoupíte zde) 1 lžička garam masaly (zakoupíte zde) 1 lžička mletého koriandru (zakoupíte zde) špetka kurkumy (zakoupíte zde) šťáva z 1 citrónu 2 lžíce přepuštěného másla nebo oleje + trochu oleje na potření grilovací mřížky 2 cibule 3 stroužky

skladem
Kuřecí birjání (4 porce) Muslimským panovníkům, kteří vládli v Indii ve letech 1526 – 1857, se říkalo Velcí Mogulové. Ve dnech jejich marnotratných svátků se servírovaly obrovské podnosy plné birjáni. Je to vydatné jídlo z rýže, kořeněného kuřete, jogurtu, smetany a oříšků kešu. Ingredience: 90 g ghee nebo másla (zakoupíte zde) 3 nakrájené cibule 1,5 kg kuřecích kousků 2 lžičky strouhaného

skladem
Polévka Mulligatawny - recept
Polévka Mulligatawny Ingredience: 45 g másla (zakoupíte zde) ½ cibule 1 stonek řapíkatého celeru 1 malé jablko 1 malá mrkev 1 malá zelená paprika 4 stroužky česneku 3 lžíce hladké mouky 3 lžičky kari (zakoupíte ¼ lžičky mletého zázvoru (zakoupíte zde) ¼ lžičky kurkumy (zakoupíte zde) ¼ lžičky skořice (zakoupíte zde) 1,25 l drůbežího nebo zeleninového vývaru 400 g konzervované

skladem
Vermicelli - recept
Vermicelli Ingredience: 500 g jedlých kaštanů oloupaných 5 lžic cukru voda na uvaření kaštanů 1 pravý vanilkový lusk 200 ml mléka (nebo vody) 2 lžíce třešňovice 500 ml šlehačky Postup: Zakoupíme dobré jedlé kaštany, nejlépe v sezóně (podzim, začátek zimy) a přizveme si vhodného pomocníka, jelikož se jedná o pracnou záležitost. Ostrým nožem nakrojíme do kříže kaštanovou slupku, aby se snadněji

skladem
Puding Tapioka - recept
Puding Tapioka Ingredience: 100 g tapioky (zakoupíte zde) 3 lžíce cukru 500 ml mléka 3 lžíce kyselé smetany 1 vanilkový puding 50 g posekaných lískových oříšků 1 větší banán trubičky na ozdobu Postup: Namočíme tapioku asi na půl hodiny do 250 ml vody. Slijeme vodu, přilijeme mléko a vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Těsně před ukončením přidáme cukr a pořádně zamícháme. Do vychladlé tapioky

skladem
Kuskus - recept
Kuskus Ingredience: 2 díly kuskusu (zakoupíte zde) 1 díl vývaru Postup: 1. způsob Vložte kuskus do síta a propláchněte. I se sítkem vložte do mísy s vlažnou vodou a nechejte namočené cca 10 min. (množství vody takové, aby byl kuskus ponořený). Následně vařte v sítku nad párou cca 10 minut. 2. způsob Kuskus vložte do mísy a zalijte vařící vodou 1:2. Jemně pročechrejte vidličkou. Nechejte 10 minut

skladem
Falafel - recept
Falafel (4 porce) Ingredience: 2 šálky namočené cizrny (zakoupíte zde) 1 šálek nasekané zelené cibule (možno jarní) ½ šálku nasekané petrželky 4 st česneku (nasekaného) 1 polévková lžíce mletého římského kmínu (zakoupíte zde) 2 lžičky soli ½ lžičky pepře (zakoupíte zde) větší špetka chilli (zakoupíte zde) větší špetka koriandru (zakoupíte zde) několik lžic tahini (zakoupíte zde) hraška

skladem
Lassi - recept
Lassi Ingredience: 1 šálek bílého jogurtu ½ šálku mléka 1 šálek mangového sirupu (zakoupíte zde) 4 lžičky cukru špetka mletého kardamomu Postup: Všechny suroviny vložíme do mixéru a mixujeme asi 2 minuty, poté nalijeme do sklenic a podáváme. Můžeme jemně posypat mletým kardamomem. Lassi může být uchováváno v lednici 24 hodin.

skladem
Chappati (indické placky) - recept
Čapati (indické placky) Ingredience: 1 sklenice pšeničné mouky (zakoupíte zde) 1/2 sklenice vody trocha soli podle chuti 1 lžíce másla Postup: Z mouky, soli a vody vytvoříme těsto a asi pět minut jej hněteme. Těsto by mělo být dostatečně hutné. Poté těsto rozdělíme na 10 částí a z každé utvoříme kuličku, kterou poté vyválíme na placku. Placky smažte na horké, suché pánvi. Každou placku namažte
 
 
 
 
 
 

Sladká rýže

 
Sladká rýže
 
skladem
 
Skladem: 0 ks
Číslo produktu: 05
naše cena bez DPH: Kč 0
naše cena s DPH (15 %):
Kč 0
Hlídací pes:
Hlídací pes
 
 

KOMPLETNÍ SPECIFIKACE

SLADKÁ RÝŽE – moučník

 Suroviny:

220g rýže200g datlové chalvy20g krupicového cukru400ml mlékakůra z ½ citronušťáva z ½ citronu1 lžíce másla2 vejce600g datlí (lze nahradit švestkami nebo jiným ovocem)

 Poleva:

Suroviny:Šťáva z ½ citronu200ml šťávy z kompotu200g moučkového cukru

Postup:

Přebranou a propláchnutou rýži nasypte do kastrolku, dejte vařit s citronovou kůrou, cukrem (lze i vynechat – cukr je obsažený v chalvě samotné), rozdrobenou chalvou, mlékem a máslem. Vařte ve vodní lázni nebo páře asi 20 minut (pokud budete vařit jen v kastrolku, zvolte mírný var a hlídejte, ať se vám rýže nepřipálí).Žloutky vyšlehejte se zbylým cukrem do světlé pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, který po částech vetřete do pěny. Poté promíchejte s vychladlou (vlahou) rýží. Do 2/3 rýže přimíchejte datle nebo jiné ovoce.Zapečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut, v máslem vymazané formě nebo jednotlivě v miskách (vymazaných máslem). Formu naplňte z 1/3 rýží, doplňte rýží promíchanou s ovocem.

 TIP: Moučník můžete vylepšit o polevu, jednoduše utřete šťávu z citronu a z kompotu s moučkovým cukrem nad párou, stačí nechat projít varem a máte originální recept vhodný i ke slavnostním příležitostem.


 

Recept na Pakora !!!!

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

OTAwN